Call us Today ! +91 9501121277 | [email protected]

Той предоставя информация за местния прашец, мухъл, времето и влажността

Той предоставя информация за местния прашец, мухъл, времето и влажността

Ресурсен център за пациенти на Американската академия по дерматология (AAD)

Американската академия по дерматология е голяма национална членска организация на дерматолози. Те предоставят образование за екзема и други кожни заболявания на пациентите и обществеността на своя уебсайт. Можете също така да потърсите подходящ за вас дерматолог въз основа на местоположението, състоянието и процедурата.

Американска академия по алергия, астма Имунология (AAAAI)

Американската академия по алергия, астма Имунологията е голяма членска организация от алерголози/имунолози и ресурс за пациентите да получат информация за алергии, астма и нарушения на имунната недостатъчност. Образованието за екзема и нейното лечение може да бъде намерено на техния уебсайт.

Американски колеж по алергия, астма Имунология (ACAAI)

Американският колеж по алергия, астма Имунологията е национална професионална асоциация на имунолози, специалисти по астма и алерголози. Информация за атопичния дерматит, както и за други заболявания, можете да намерите на техния уебсайт. Те също така предоставят интерактивни инструменти, като тестове за симптоми и https://harmoniqhealth.com/ инструменти за вземане на решения за различни алергични заболявания.

Мрежа за достъп Derma Care

Мрежата за достъп до Derma Care е организация с нестопанска цел, ангажирана да се застъпва за способността на дерматологичните пациенти да получават възможно най -добрите грижи.

Здравеопазване. Правителствен речник на застрахователните условия

Езикът на застраховката съдържа много думи, които са непознати за обществеността. Този уебсайт съдържа речник на застрахователните условия, така че пациентите да могат да се ориентират по -лесно.

Фондация „Защитник на пациентите“

Фондация „Защитник на пациентите“ е национална благотворителна организация с нестопанска цел, посветена на подпомагането на пациентите с хронични заболявания при достъпа до грижите и лечението, от което се нуждаят. Те предлагат ресурси като образование за застраховане, както и указател на финансови ресурси.

Полезни приложения

Лечението на атопичен дерматит често включва множество лекарства и овлажнители и е трудно да бъдете в крак. Ето някои приложения, които могат да ви помогнат в това:

Приложения за лечение на екзема

Айса

Използвате камерата на телефона си, за да направите снимка на грижата за кожата си и това приложение ще анализира снимката ви, за да предостави персонализирана информация и насоки за това какво да правите по -нататък.

Изтеглете го в App Store или GooglePlay.

Проследяващ екзема

Това приложение ви помага да проследявате екземата, хранителната алергия и други задействания. Той предоставя информация за местния прашец, мухъл, времето и влажността. Приложението използва въведените от вас данни, за да открие тенденциите при екзема, които могат да доведат до обостряния.

Изтеглете го от App Store.

SkyMD

С това приложение можете да се консултирате със сертифициран от борда дерматолог практически при ваше удобство, без назначаване на лекар.

Изтеглете го в App Store, GooglePlay или SkyMD.

iControl екзема

С това приложение можете да проверявате колко тежка е екземата ви всеки ден.

Изтеглете го в App Store или GooglePlay.

Кара Грижи

С това приложение можете да проследявате кога и какво ядете, за да видите моделите в храните си и появата на вашите симптоми. Въпреки че е предназначен предимно за хора със стомашно -чревни проблеми, той също така ви позволява да докладвате за състоянието на кожата си. Можете да споделите информацията с вашия доставчик на здравни услуги.

Изтеглете го в App Store или GooglePlay.

Приложения за проследяване на лекарства

Пациент Партньор

Това приложение използва игри, за да ви помогне да научите важността на вашето лекарство.

Изтеглете го в App Store.

Medisafe

С това приложение получавате персонализирани напомняния за всяко от вашите лекарства и важни предупреждения за взаимодействие с лекарства.

Изтеглете го в App Store или GooglePlay.

Дозировка

Това приложение проследява вашите лекарства и управлява пълнителите ви.

Изтеглете го в App Store или GooglePlay.

Medhelper

Това приложение ви помага да управлявате всички лекарства, които приемате.

Изтеглете го в GooglePlay.

Кутия за хапчета

Това приложение ви уведомява да вземете лекарството си и съхранява календар на времето, което сте взели и сте пропуснали.

Изтеглете го от Microsoft.

Повече в Екзема

Проактивна или реактивна грижа за атопичен дерматит: постигане и поддържане на целите ви за лечение

Какво трябва да знаете за лечението на атопичен дерматит в различни сезони

Грижа за вашето психично здраве, когато имате атопичен дерматит

Поглед към съпътстващите заболявания, свързани с атопичния дерматит (и какво да направите с тях)

Абонирайте се за нашия бюлетин за здрава кожа!

Най -новото в екземата

8 неща, които хората с екзема трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

По -голямата част от хората с атопичен дерматит могат да се възползват от получаването на ваксина за защита срещу новия коронавирус, казват дерматолози. Прочети. . .

От Мойра Лоулър, 20 април 2021 г.

Какво трябва да знаете за лечението на атопичен дерматит в различни сезони

Проучете как промените във времето могат да повлияят на вашия атопичен дерматит през цялата година и научете начините, по които можете да избегнете пристъпи през всеки сезон. nbsp. . .

До 20 ноември 2020 г.

Грижа за вашето психично здраве, когато имате атопичен дерматит

Атопичният дерматит може значително да повлияе на емоционалното ви състояние, но не е нужно да страдате в мълчание. Разгледайте начините, по които можете да се грижите. . .

До 23 октомври 2020 г.

Пет неща, които трябва да знаете, ако детето ви има атопичен дерматит

Ако се грижите за дете с атопичен дерматит, ето какво трябва да знаете, за да можете да се грижите за тях възможно най -добре.

До 24 септември 2020 г.

Поглед към съпътстващите заболявания, свързани с атопичния дерматит (и какво да направите с тях)

Пациентите с атопичен дерматит са по -склонни да живеят и с други състояния, което може да повлияе на решенията относно техния план за лечение. Научете повече за. . .

До 24 август 2020 г.

Отговорете на основните си въпроси относно новите целеви лечения за атопичен дерматит

Имате предвид целенасочена терапия за лечение на атопичен дерматит? Ето какво трябва да знаете.

До 24 юли 2020 г.

Отвъд кожата: Други начини атопичният дерматит може да повлияе на живота ви

Неконтролираният атопичен дерматит може да засегне множество аспекти от живота ви, не само кожата ви. Ето какво можете да направите, за да управлявате състоянието.

До 24 юли 2020 г.

Как да разбера кое лекарство за атопичен дерматит е подходящо за мен? Проучване на предпочитанията и целите

Разгледайте всички фактори, които участват в разработването на план за лечение на атопичен дерматит, който е най -подходящ за вас (или за вашия близък).

До 24 юли 2020 г.

Рецептурни и извънборсови лечения за контрол на симптомите на атопичен дерматит

Ето какво трябва да знаете за локалните лечения за атопичен дерматит, за да изберете подходящо за вас.

До 24 юли 2020 г.

6 съвета след операцията, които ще ви помогнат да излекувате разрез

Правилното хранене е ключова – но често пренебрегвана – част от вашия план за възстановяване.

От Андреа Пиърс, 26 април 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание “

Бременността може да предизвика или да влоши симптомите на атопичен дерматит.

Не само тялото ви се променя по време на бременност – кожата ви също може да премине през влакчета на промените. Всъщност повече от 90 процента от жените съобщават за значителни кожни промени по време на бременност поради промените, които настъпват в ендокринологичната, имунологичната, метаболитната и съдовата система на организма, докато растат бебе, според проучване, публикувано през октомври -декември 2014 г. брой на списанието за семейна медицина и първична помощ.

Ефектът, който бременността може да има върху кожата, варира при всяка жена. Някои жени биха могли да видят подобрения в тена си, давайки им това, което мнозина наричат ​​„блясък на бременността“, според Американската асоциация по бременност. Други могат да получат по -лоши симптоми на съществуващи кожни състояния.

Ако забележите, че кожата ви започва да се променя, има вероятност това да е свързано с екзема, известен още като атопичен дерматит, състояние, белязано от червени, сърбящи петна по кожата, според клиниката на Майо. „Екземата е най-честото кожно заболяване при бременност“, казва Даниел П. Фридман, д-р, сертифициран от борда дерматолог от Westlake Dermatology в Остин, Тексас. Той представлява между 33 и 50 процента от кожните проблеми, които се развиват през това време в живота на жената, според Националното дружество по екзема.

СВЪРЗАНИ: 7 често срещани мита за екзема, на които не трябва да вярвате

Връзката между бременност и екзема

Пристъпите на екзема са резултат от различни екологични и вътрешни фактори и изглежда, че бременността е една от тях, според минало проучване, публикувано в The BMJ. Това е особено вярно, ако преди сте се справяли с екзема. “Жените с анамнеза за екзема преди бременност имат значителен риск от екзема по време на бременност”, казва д -р Фридман.

Около 20 до 40 процента от жените, които изпитват екзема, докато очакват, са я имали преди, според Националното дружество по екзема. При тези жени той има тенденция да се влошава през втория триместър (Фридман подозира поради имунологичните промени, които настъпват с растежа на плода), въпреки че може да се появи и през първия или третия триместър.

За съжаление, ако не сте преживели екзема преди, не означава, че сте наясно – напълно е възможно екземата да се появи за първи път по време на бременност, казва Фридман.

И така, защо изглежда, че бременността изостря симптомите на екзема? Обвинете тези променящи се хормони. „Симптомите на екзема по време на бременност са до голяма степен свързани с въздействието на женските полови хормони върху имунната система“, казва д -р Натали Ин, асистент по дерматология в Медицинския център на Колумбийския университет в Ню Йорк. Тя обяснява, че по време на бременност имунната система преминава от Th1 отговор към Th2 отговор, за да защити плода.

Тези Т отговори отговарят на едно и също семейство бели кръвни клетки и са основни източници на хормонални посланици, наречени цитокини. Цитокините от тип Th1 са известни с това, че предизвикват възпалителни реакции, докато цитокините от типа Th2 имат по-скоро противовъзпалителен отговор, според проучване, публикувано в „Медиатори на възпалението“. Фридман казва, че тази малка промяна в начина, по който функционират Т клетките, е свързана с увеличаване на екземата. Нещо повече, отговорът Th2 може също да влоши астмата и хранителните алергии, казва д -р Ин.

СВЪРЗАНИ: Изчерпателно ръководство за естроген

Премахване на други кожни състояния, когато сте бременна

Усложнява картината, че бременните жени са склонни да развият други обриви, които могат да приличат на екзема. Например, сърбящи уртикариални папули и плаки на бременността (PUPPP) са друг често срещан обрив при бременност. Сърбящите, червени петна обикновено се появяват за първи път към края на бременността около стрии, въпреки че могат да се разпространят в ръцете, краката и дупето, според Югозападния медицински център на Тексаския университет.

Това е различно от екземата, тъй като екземата по време на бременност обикновено се появява по лицето, гърдите или шията, съгласно гореспоменатото проучване в Journal of Family Medicine and Primary Care. И около 75 процента от времето екземата по време на бременност се появява през първия и втория триместър, според изследването на BMJ.

Ако не сте сигурни с какъв вид обрив имате работа, консултирайте се с вашия дерматолог, за да го проверите, предлага Ин.

СВЪРЗАНИ: Не, екземата не е заразна, но ето как могат да се разпространят вторични инфекции

Съвети за лечение на екзема, когато сте бременна

Ако преди сте се справяли с екзема, може да сте го лекували с локални мехлеми, перорални лекарства, продукти за грижа за кожата без рецепта или рецепти. И въпреки че те може да са били безопасни за употреба преди, това може да не е така по време на бременността ви. Проучването BMJ отбелязва, че бременните жени трябва да избягват някои възможности за лечение на екзема, като метотрексат и фототерапия (псоралени плюс ултравиолетово А).

Ин съветва, че по време на бременност е най -добре да се подхожда към много мощни локални стероиди, орални стероиди, локални инхибитори на калциневрин и орални имуносупресори с изключително внимание. Ако приемате едно от тези лекарства, не забравяйте да работите в тясно сътрудничество с Вашия лекар.

Повечето локални стероиди, комбинирани с овлажнители, могат да бъдат безопасни за употреба по време на бременността, стига да са леки или умерено мощни, според Националното дружество по екзема. “Съществува риск от ниско тегло при раждане при локална употреба на стероиди, но това обикновено се случва при прилагане на над 300 грама по време на цялата бременност, което рядко е необходимо”, казва Ин.

Тъй като стероидите с висока ефикасност могат да бъдат опасни, останете на сигурно място, като разреждате мощния стероид с овлажнител, така че това е една част стероид и четири части овлажнител, предлага Националната асоциация по екзема.

СВЪРЗАНИ: Най -добрите успокояващи кремове и овлажнители за подпомагане на опитомяването на екзема

Винаги първо се консултирайте с Вашия лекар, за да се справите с всяко лекарство, което приемате. „Винаги препоръчвам на пациентите да пускат продукти от техния сертифициран от борда дерматолог или гинеколог, за да потвърдят, че са безопасни за употреба по време на бременност“, казва Фридман. Дори ако в момента приемате лекарства за подпомагане на екзема и все още не сте бременна, но планирате да забременеете в близко бъдеще, споделете плановете си с Вашия лекар. Между спирането на лечението и безопасното забременяване може да мине минимален период от време, отбелязва Националното дружество по екзема.

Промени в начина на живот, които могат да помогнат за овладяване на симптомите на екзема

Имайте предвид също, че много от леченията на екзема, включващи промени в начина на живот, могат безопасно да бъдат включени независимо от това дали сте бременна. „Лечението на екзема по време на бременност започва с топъл (не горещ) душ и използването на овлажнители и синтетични сапуни (без истински сапуни), за да се ограничи пресушаването на кожата“, казва Фридман.

Клиниката Майо също предлага:

Нанасяне на овлажнител в рамките на три минути след къпане Овлажняване два пъти на ден Покриване на зоната с превръзки Вземане на топли бани със сода бикарбонат, сурова овесена каша или колоидна овесена каша, поръсена във вода Използване на овлажнител Депресия

СВЪРЗАНИ: Как стресът може да влоши симптомите на екзема и как да намерим облекчение

Последно нещо за справяне с екзема по време на бременност

С указанията на Вашия лекар можете да прецените ползите и недостатъците на всяко лекарство, както и да сте сигурни, че получавате необходимо лечение, за да избегнете или управлявате всяка кожна инфекция. Ако посещавате дерматолог за екзема по време на бременност, не забравяйте да държите акушерката си в течение, особено относно всяко лекарство, което приемате.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здрава кожа!

Най -новото в екземата

8 неща, които хората с екзема трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

По -голямата част от хората с атопичен дерматит могат да се възползват от получаването на ваксина за защита срещу новия коронавирус, казват дерматолози. Прочети. . .

От Мойра Лоулър, 20 април 2021 г.

Подбрани ресурси, които да ви подкрепят при пътуването ви с атопичен дерматит

Управлението на вашия атопичен дерматит може да бъде трудно, но налична е подкрепа.

До 18 декември 2020 г.

Какво трябва да знаете за лечението на атопичен дерматит в различни сезони

Проучете как промените във времето могат да повлияят на вашия атопичен дерматит през цялата година и научете начините, по които можете да избегнете пристъпи през всеки сезон. nbsp. . .

До 20 ноември 2020 г.

Грижа за вашето психично здраве, когато имате атопичен дерматит

Атопичният дерматит може значително да повлияе на емоционалното ви състояние, но не е нужно да страдате в мълчание.

September 30, 2021
All rights reserved. @covalentlearning