Call us Today ! +91 9501121277 | [email protected]

Как “” на растителна основа “” ребрандира веганска храна за масовия поток

Как “” на растителна основа “” ребрандира веганска храна за масовия поток

Редакционни източници и проверка на фактите

Раманатан Л. Как „растително базирана“ ребрандирана веганска храна за масовия поток. Washington Post. 15 февруари 2019 г. Вкусът е основната причина потребителите на САЩ да ядат протеини на растителна основа. Mintel. 15 февруари 2018 г. Подходяща ли е за вас растителна диета? Клиника Кливланд. 2 октомври 2012 г. Craig WJ. Ефекти върху здравето на веганските диети. Американски вестник за клинично хранене. 11 март 2009 г. Какво е растителна диета и защо трябва да я опитате? Харвардското здраве. 27 септември 2018 г. Wiese G, Gallant KH. Ръководство за начинаещи за започване на растителна диета (когато имате бъбречно заболяване). Национална бъбречна фондация. Покажи по -малко

Най -новото в диетата Хранене

7 съвета как да направите хранителните си навици по -устойчиви

При изграждането на по -здравословна чиния, която се фокусира по -малко върху червеното месо и повече върху растенията, можете да помогнете за намаляване на въглеродния си отпечатък.

От Хилари Махт, 30 април 2021 г.

Диетата HMR: Прегледи на плана за управление на теглото, разходи, храни и др

От Джесика Мигала, 20 април 2021 г.

Какви са ползите от рибеното масло за паметта?

Яденето на диета, богата на риба, е полезно за мозъка ви и запазва дългосрочната когнитивна функция. Дали добавките могат да донесат същата полза е много. . .

От Джесика Мигала, 19 април 2021 г.

5 Ползи от добавките на витамин С

Витамин С може да се намери в много храни, но допълването с по -големи дози витамин предлага допълнителни ползи.

От Мойра Лоулър, 5 април 2021 г.

7 потенциални ползи от добавянето на чесън към вашите рецепти и ястия

Чесънът не е само чудесен за подобряване на вкуса на любимите ви ястия – той може да е полезен за вашето здраве.

От Джесика Мигала, 1 април 2021 г.

10 творчески начина да готвите с киноа

Киноа често играе ролята на помощник на суперхрана към здравословни основни ястия, но това семе може да направи много повече. За вдъхновение не търсете нищо повече от. . .

От Ерин Палински-Уейд, RD, CDCES 31 март 2021 г.

12 потенциални признака, че ядете твърде много захар

Разстроен стомах, раздразнителност и мудност са всички възможни предупреждения, че прекалявате със сладките неща.

От Джули Ревелант, 30 март 2021 г.

10 по -здравословни завъртания на класическия сандвич със сирене на скара

Вярвате или не, можете да превърнете тази типично снизходителна комфортна храна в здравословен обяд или вечеря – без да жертвате този богат, сирен вкус. Тези. . .

От Лорън Бедоски, 29 март 2021 г.

10 протеинови супи, за да останете доволни

Включването на протеини във вашите супи има много ползи за здравето – ето 10 хранителни рецепти, с които да започнете.

От Лорън Бедоски, 19 март 2021 г.

Още доказателства, че едно яйце на ден може да не задържи лекаря

Ново проучване показва, че яйцата не са полезни за вас, когато става въпрос за насърчаване на дълголетието, но констатациите не са толкова прости.

От Лиза Рапапорт, 16 март 2021 г. “

Практикуването на внимателност не трябва да отнема много време. Доставчиците на здравни услуги на първа линия казват, че дихателните упражнения и сканирането на тялото, които отнемат само момент, имат голямо значение.

През май 2020 г. процентът на тежкия COVID-19 скочи отново и отново в Колумб, Охайо и околния окръг Франклин. Хората, заразени с новия коронавирус, нахлуха в Медицинския център „Уекснер“ на Охайо (OSU).

Келси Блек, доктор по медицина, през първата година от програмата за обучение на специалисти по пулмологични критични грижи там, беше натоварена с ролята да определи кои пациенти трябва да отидат на вентилатори и след това да помогне на екипа си да ги интубира. „Ние се грижим за най-болните от болните с COVID-19“, казва д-р Блек. „Видяхме как хората умират и имахме хора на вентилатори за дълги периоди от време. ”

Семействата на пациентите бяха разстроени. Те искаха да знаят защо не могат да бъдат до леглото на своите близки, казва Блек. Здравните екипи все още научаваха за новия вирус и как да бъдат в безопасност.

Разбирането как да балансирате в работата си, като същевременно защитавате себе си и вашите колеги здравни работници, беше стресиращо, казва тя. „Помагахме на семействата да се справят с нова болест, докато сами учихме за това.“

СВЪРЗАНИ: Сигнал за коронавирус

През ноември Блек научи и взе курса „Mindfulness in Motion“-интервенция, базирана на съзнанието, разработена от други изследователи на OSU и предлагана практически в медицинския център.

„Бях се интересувал от вниманието от гледна точка на изследването. Сега аз го намерих толкова полезен лично “, казва тя.

Курсът OSU учи хората как да забелязват чувствата, мислите и отговорите си в момента – и как да използват инструменти като медитация за съзнание, дихателни упражнения и йога за повишаване на информираността и намаляване на стреса. Някои от техниките, научени от Блек, включват: сканиране на тялото й за напрежение и забелязване на дишането й. Тя също така научи прости техники за усещане за приземяване и отпускане, включително пози за йога (като пози за дърво, стол и орел), които могат да се правят по време на работа. Научила е техники за самомасаж.

„Вниманието работи, защото е врата към възстановяването“, казва д -р Мариана Клат, професор по клинична семейна медицина в щата Охайо, която разработи програмата. „След като осъзнаете какво наистина се случва за вас в трудна ситуация или наистина във всяка ситуация, имате силата да се справите с това. Можете да направите нещо по въпроса или да го оставите. Той работи, защото се основава на истинското преживяване на всеки човек в момента. ”

Дори улавянето на няколко секунди за почивка на вниманието помогна в най-стресиращите моменти да бъдеш първият отговор по време на здравната криза COVID-19 през последната година, казва Блек.

„Когато съм зает, не винаги има време за 10-минутна медитация“, казва Блек. „Но само пет вдишвания е нещо, което правя. Слагам краката си на пода, оставям мускулите си да се отпуснат, подреждам прешлените в гръбнака си, така че да седя изправен и да дишам с диафрагма през https://harmoniqhealth.com/ стиснати устни. Това наистина може да помогне, особено ако се чувствам претоварен. ”

И сега, ново проучване от групата на д-р Клат, което оценява ефективността на програмата „Внимателност в движение“, установява, че тя наистина може да облекчи изгарянето, стреса и емоционалното изтощение за широк кръг хора, работещи в здравеопазването.

Проучването е публикувано през януари 2021 г. в списанието Global Advances in Health and Medicine и открива значителни ползи за психичното здраве за 267 болнични работници-лекари и медицински сестри, както и терапевти, фармацевти, диетолози и административни асистенти-които взеха безплатните осем- седмичен час за съзнание и се практикува самостоятелно с видеоклипове.

СВЪРЗАНИ: Медитацията по 7 начина може да ви помогне да се придържате към здравословни навици по време на пандемията на коронавирус

Данните показват програми за внимание, които могат да ограничат стреса и прегарянето

Изследователите започнаха да събират данни за последните години на изследване преди началото на пандемията COVID-19, като проследяват резултатите от здравните дейности, които са участвали в програмата на Klatt „Mindfulness in Motion“ между 2017 и 2019 г.

Документът също проследява използването на видеоклипове за съзнание за намаляване на стреса от пет до шест минути, също разработени от Klatt, предоставени онлайн чрез OSU в началото на пандемията. Публично достъпните видеоклипове са гледани 10 896 пъти през първите 90 дни, в които са били достъпни. „Вече имаме над 20 000 гледания“, казва Клат.

Доброволците от проучването, които са посещавали курсовете за съзнание, също са попълвали въпросници преди и след осемседмичната програма, които измерват прегарянето, стреса, устойчивостта и ангажираността на работното място.

След завършване на програмата 27 % по-малко участници са изпълнили критериите за прегаряне, което е значително, тъй като изгарянето на работа е широко разпространен риск за здравните работници в среда с висок стрес. Нивата на възприемания стрес спаднаха. Резултатите за устойчивост и трудова ангажираност се увеличиха значително, като участниците докладваха за по -голяма енергичност, усвояване и отдаденост на работата си.

Проучването проследява и прегледите на 30-минутни видео „сесии за повишаване на вниманието“, които са били достъпни за всички лекари в медицинския център по време на пандемията. Бустерните видеоклипове получиха 1 720 гледания през първите 90 дни, докато пет- до шестминутните видеоклипове за съзнание, които Клат разработи в първите дни на пандемията, получиха 8 471 гледания за 60 дни. „Те бяха достъпни за всеки, не само за болнични служители, така че не знаем кой е гледал“, казва Клат. „Но очевидно хората се интересуваха. ”

СВЪРЗАНИ: Колко сте устойчиви? Вземете своя рейтинг на устойчивост

Защо вниманието помага: „Забелязвам добрите моменти, които ме поддържат“

Интервенциите, които могат да помогнат при стреса и изтощението на първия отговор, са важни по време на спешен здравен случай. Практикуващите лекари изпитват безпрецедентни нива на стрес, тревожност и изтощение по време на пандемията COVID-19. В национално проучване на спешни медицински техници, медицински сестри, лекари, терапевти и други здравни работници, проведено от Mental Health America, 76 % съобщават за прегаряне, 75 % заявяват, че са претоварени, а повече от половината съобщават за проблеми със съня. Всеки четвърти болничен работник в САЩ, включително лекари и медицински сестри, е имал признаци на посттравматично стресово разстройство в проучване, публикувано на 29 декември 2020 г. в BJPsych Open.

„Когато се занимавате с екстремни заболявания през цялото време, е трудно да видите положителните резултати“, казва Блек за опита си с лечението на пациенти с COVID-19. „Курсът ми помогна да остана отворен за това, което се случва около мен. Забелязвам красивите взаимодействия между членовете на персонала и семействата, начина, по който колегите се събират като екип, и добрите моменти, които ме поддържат. ”

Клат казва, че в момента нейната група работи върху двуминутни видеоклипове, които медицинските сестри и други лекари могат да използват по време на много кратки почивки, например между пациентите. Тези нови видеоклипове са резултат от искане за такива инструменти от ръководител на сестрински грижи за критични грижи, казва Клат. „Кратките видеоклипове са като използването на спасителен инхалатор по време на пристъп на астма, за да ви помогне да преодолеете висок стрес и тревожност. Те ще включват просто разтягане или релаксационен ход за намаляване на напрежението, дихателно упражнение и [напомняне] за проверка при себе си. ”

Джон Шепърд, RN, медицинска сестра по критични грижи и ръководител на програмата за съзнание за здравната система на университета в Индиана, казва, че вижда дори кратки моменти на съзнание да намалят стреса в системата от 16 болници, където работи в Индиана.

Шепърд не е участвал в работата на Клат. Но той е открил подобни резултати от петседмичен курс, който той преподава, наречен Aware или чрез „изскачащите“ сесии за съзнание, които той води за персонала на болницата.

„Ще направим няколко йога разтягания, упражнение за съзнание с дишане и често завършваме с йога със смях“, казва той. „Когато група хора симулират дълбок коремен смях – просто издават звуци и използват дъха си – много скоро хората се оказват усмихнати и се смеят истински. ”

Поради пандемията медицинските сестри и други здравни работници са напрегнати и стресирани, казва Шепърд. „Ние се грижим за всички, които влизат през вратата, независимо дали са носили маска и са практикували социално дистанциране или не, дали са за новите ваксини срещу COVID-19 или не. Трябва да се издигнем над личните си чувства. Това може да се отрази. ”

Какво прави интервенцията за внимателност успешна в мащаб: Връзка и инвестиция

В класовете на Клат и изскачащите сесии на Шепърд груповата поддръжка играе тихо важна роля.

Клат, който ръководи виртуалните курсове за съзнание в движение, казва, че сесиите започват с участници, които си задават въпроси и споделят отговори. „Хубаво е да знаеш, че не си сам в това. Толкова ценно е да се види, че другите хора реагират различно на ситуациите. И ние чуваме нови идеи за устойчивост и внимателност всяка седмица от участниците. ”

Отделянето на време с колеги за признаване на емоциите и уязвимостта също е важно, казва Шепърд. „Това е място, където не е нужно да бъдете твърди“, казва той.

Клат и Шепърд също отбелязват, че програмите им са успешни, защото институциите, в които работят, ги подкрепят. Инвестирането на пари и персонал за разработване на програми е важно; така и даването на разрешение на персонала да работи върху вниманието, докато са на работа, точно на първа линия на медицината.

„Хората вземат вниманието в движение през работния ден“, казва Клат. „Те имат подкрепата да напуснат работата си за един час седмично, да изключат мобилните си телефони и да се съсредоточат върху това. Това прави голяма разлика за тях в момента-с дългосрочни ползи за собственото им здраве и за грижите за пациентите ”

СВЪРЗАНИ: Вашият 10-точков план за самообслужване за повишаване на устойчивостта по време на пандемията COVID-19

Регистрирайте се за нашия бюлетин за актуализации на коронавируса!

Най -новото в коронавируса

Безопасно ли е да прегръщате в частично ваксиниран свят?

Може би не сте прегръщали родителите си или баба и дядо повече от година. Безопасно ли е да стигнете, ако всички са ваксинирани срещу COVID-19. . .

От Беки Ъпъм, 28 април 2021 г.

Пандемията изостря проблемите с психичното здраве при американците, които нямат храна

Броят на домакинствата, които се борят с хранителна недостатъчност, е намалял в Съединените щати, но се е върнал към нивата на Голямата рецесия по време на пандемията. . .

От Захари Смит, 26 април 2021 г.

Проследете Vax: Купувач Внимание: Борба с измамите с ваксини срещу COVID-19

Ваксините са безплатни в Съединените щати, но това не спира лошите актьори да се опитват да ви убедят в противното.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Дали жените изпитват COVID-19 и ваксините различно от мъжете?

Жените са особено силно засегнати от самия вирус и страничните ефекти от ваксините.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Разбиране на причините за колебанието на ваксината срещу COVID-19

Защо някои хора не са склонни да запретват ръкави и какво лошо има в това да искат да бъдат напълно информирани?

От Серена Маршал, 21 април 2021 г.

Проучването показва някои витамини и добавки, свързани с намален риск от COVID-19 при жените

Все още не изтичайте в аптеката, за да се запасите – данните от проучването далеч не са убедителни, казва изследователският екип.

От Кармен Чай, 20 април 2021 г.

Ваксинирани срещу COVID-19, но все още притеснени? Не си сам

Чувствате ли се на ръба дори след като сте получили ваксината срещу COVID-19? Експертите казват, че това е естествено. Ето защо – и какво да направите по въпроса.

От Кейтлин Съливан, 16 април 2021 г.

Защо жените от поколение X не са спали добре по време на пандемията

Генералът Xer Ada Calhoun написа книга за това защо много жени като нея са склонни да се сблъскат с уникална криза на средната възраст. Тогава глобална пандемия удари. Ето нейното мнение за това как. . .

От Аби Елин, 9 април 2021 г.

COVID-19 ли е причината да губите коса?

Ако откриете, че отделяте нишки, стресът от COVID може да е виновникът.

От Джесика Мигала 30 март 2021 г.

Проследете Vax: Работи ли системата за безопасност на ваксините COVID за проследяване на страничните ефекти?

Здравните агенции продължават да следят безопасността на ваксините, но кога данните им ще бъдат достъпни за обществеността?

От Серена Маршал, 29 март 2021 г. Вижте всички

Ето как да планирате храненията си, да прочетете етикетите на съставките и да настроите мисленето си към изцяло нов начин на хранене.

Да знаете как да приготвяте ястия е ценно умение, ако сте на Whole30. Suzanne Clements/Stocksy

Ако смятате, че имате нужда от възстановяване на диетата, може би обмисляте да опитате първия си кръг от Whole30. Може би сте чували за това и преди.

September 30, 2021
All rights reserved. @covalentlearning